Adakah Jus Alwiqoyah Telah Mempunyai Testimoni yang Berkesan?

PENGALAMAN SEMASA DIALISIS

Selama satu tahun, 3 kali seminggu saya melakukan rawatan hemodialisis sejak disahkan menghidap Penyakit Buah Pinggang. Setiap sesi rawatan menelan kos RM250, Cuma saya bernasib baik kerana rawatan ini ditanggung oleh pihak Hospital memandangkan saya menjadi anak angkat Hospital itu. 

Mengimbas kembali pengalaman saya sebelum menerima penyakit ini, saya mengalami beberapa symptom seperti kerap demam, sentiasa dalam keadaan letih lesu, dan kencing berbuih. Selepas beberapa ujian dijalankan, doktor memberitahu saya mengalami masalah buah pinggang dan perlu menjalani rawatan hemodialisis bagi membersihkan darah.

Apabila saya mendengarnya saya terasa amat sedih tetapi saya menerima ketentuan ini dengan redha. Tetapi saya bersyukur kerana mempunyai keluarga yang tidak pernah jemu memberikan kata-kata semangat dan memberikan sokongan padu kepada saya untuk menjalani rawatan itu. 

Mesin hemodialisis berfungsi seperti buah pinggang untuk mencuci kotoran di dalam darah selepas buah pinggang sendiri tidak mampu berbuat demikian. Pesakit Buah Pinggang seperti saya ini tiada pilihan lain melainkan menjalani rawatan ini.

Selepas menjalani hemodialisis saya akan terasa letih dan lemah, terdapat kesannya apabila melakukan hemodialisis seperti tekanan darah menjadi rendah, dan kadang-kadang menjadi tinggi, dan tekanan darah stabil kadang-kadang tidak stabil dan terasa lemah. 

Semasa dialisis sahaja saya dapat minum air yang banyak selepas dialisis saya tidak boleh minum air banyak kerana sudah ada sukatan air untuk saya minum setiap hari, dan juga saya harus berpantang banyak jenis makanan demi kesihatan saya.

Semasa dialisis dilakukan saya dibenarkan makan atau minum kerana untuk mengelak daripada rasa pitam dan pening kepala, 

Selepas saya mengalami pengalaman-pengalaman pahit dalam hidup saya ini, saya ingin menasihati orang ramai yang masih sihat tubuh badan agar memberi penekanan kepada pemakanan sihat dan gaya hidup yang sihat serta amalkan sesuatu jus kesihatan bagi mencegah penyakit-penyakit, bak kata pepatah “Mencegah lebih baik daripada merawat”. Saya mencadangkan supaya amalkan Jus Al-Wiqayah bagi menyihatkan tubuh badan.

Jom amalkan Jus Alwiqoyah untuk kesihatan yang lebih baik.

dialisis
Credit Gambar Google Image

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!